פתגם זה הוא חלק מסדרת 'פתגמים אכילים' – פתגמים וביטויים בעברית הקשורים לאוכל, לאכילה ולבישול. הסדרה נוצרה בהשראת הפתגמים האכילים בצרפתית של קלוטילד דוסולייה (Clotilde Dusoulier) מהבלוג Chocolate and Zucchini.
"הפרוסה תמיד נופלת על הצד המרוח בחמאה" הוא אחד מ"חוקי מרפי" הקלאסיים. הטענה שהפרוסה נופלת על הצד המרוח בחמאה היא לא רק השקפה פסימית, אלא אף עובדה מוכחת מדעית, לפחות עבור לחם קלוי. הפיסיקאי והמתמטיקאי הבריטי רוברט מת'יוס חקר את אופן נפילת הטוסט, והראה שהצד שעליו נופלת הפרוסה אכן איננו אקראי, בהנחה שרוב הפרוסות נופלות משולחן כאשר הצד המרוח פונה כלפי מעלה. יש גם לקחת בחשבון היכן היה מרכז הכובד של הפרוסה כאשר החלה את צניחתה, מה היתה מהירותה ההתחלתית וכמה גלגולים עשתה עד לריצפה. ב-1996 זכה מת'יוס בפרס האיגנובל בפיסיקה על מחקרו זה. יש גם פיתרון לבעיה: חוקרים בריטים גילו שאם מורחים את החמאה כך שנוצר שקע במרכז הטוסט, גדל הסיכוי שיפול דווקא על הצד הלא מרוח.
והנה סוגיה מורכבת יותר – פרדוקס החתול והפרוסה: מכיוון שידוע שחתול תמיד נוחת על רגליו ושפרוסה תמיד נופלת על צד החמאה, על איזה צד יפול חתול שאל גבו נקשרה פרוסה מרוחה בחמאה כך שהחמאה פונה כלפי מעלה?
תודה 🙂
🙂 🙂 מפוסט לפוסט עולים חיוכים על פניי. נעמי את ניפלאה!
תודה!! 🙂 🙂